Vedtægter

Vedtægt for "Ejerforeningen Kongsnæs Feriecenter"

 

1. Navn og hjemsted:

 

          Ejerforeningens navn er ”Ejerforeningen Kongsnæs Feriecenter”

 

          Ejerforeningens hjemsted er Guldborgsund Kommune.

 

          Ejerforeningens postadresse er ved formanden.

 

 

2. Ejerforeningens formål

 

Ejerforeningen har til formål at varetage medlemmernes interesser som ejere af ejerlejligheder beliggende i Stubbekøbing på matr. nr. 188 AC Stubbekøbing Markjorder, herunder at sørge for ren- og vedligeholdelse af fælles ejendom. Matr. nr. 188 A (det grønne område) drives og vedligeholdes sammen med ejeren af matr. 188 AD.

 

3. Medlemmer og fordelingstal:

 

Enhver ejer af en ejerlejlighed i ejendommen Stubbekøbing matr. nr. 188 AC Stubbekøbing Markjorder er født medlem af ejerforeningen, og medlemskabet er pligtmæssigt.


Medlemskabet indtræder, når meddelelse om ejerskifte er tilgået ejerforeningen, dog senest pr. overtagelsesdagen.

 

Fordelingstallet for foreningen er 25 ifølge den senest udfærdigede påtegning nr. 7 på anmeldelse og fortegnelse over lejlighederne. Fordelingstallet fremkommer således:

 

Ejerlejlighed nr. 1 a restaurationsvirksomheden med 8 ferielejlighederne 01 b – i: 11/25 14 selvstændige ferielejligheder (1 del pr. lejlighed): 14/25

 

4. Foreningens ledelse:

 

Generalforsamlingen er ejerforeningens øverste myndighed.

 

Beslutninger på generalforsamlingen træffes med simpel stemmeflerhed blandt de fremmødte efter antal.

         

Beslutninger om væsentlige forbedringer eller væsentlige forandringer af fællesejendom eller salg heraf samt om ændring af vedtægten skal dog ske - med de begrænsninger, der følger af  §§17, 19.4 - med mindst 2/3-dele af de stemmeberettigedes stemmer efter antal. Såfremt forslaget uden at være vedtaget har opnået tilslutning fra mindst 2/3-dele af de fremmødte stemmeberettigede efter antal indkaldes til ny generalforsamling inden 14 dage, og på hvilken forslaget kan vedtages uanset antal fremmødte med 2/3-dele af de afgivne stemmer efter antal.

 

 

5. Ordinær generalforsamling.

 

Den ordinære generalforsamling afholdes hvert år inden udgangen af april måned på ejerforeningens hjemsted.

  • Dagsorden for den ordinære generalforsamling skal omfatte følgende punkter:

 

  1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere
  2. Bestyrelsens beretning
    3. Fremlæggelse af årsregnskab og budget til godkendelse
    4. Behandling af indkomne forslag
    5. Valg af formand til bestyrelsen
    6. Valg af yderligere medlemmer og suppleanter til bestyrelsen
    7. Valg af revisor
    8. Eventuelt

 

Bestyrelsen indkalder med 3 ugers varsel skriftligt medlemmerne af ejerforeningen til den ordinære generalforsamling med angivelse af tid og sted samt dagsorden for denne.

Årsregnskab og budget fremsendes senest en uge inden generalforsamlingsdatoen til medlemmerne.

 

Indkaldelse kan ske elektronisk.

         
Medlemmernes forslag til behandling på generalforsamling skal være bestyrelsens formand i hænde senest 14 dage før generalforsamlingen, og bestyrelsen skal foranledige forslagene udsendt til ejerforeningsmedlemmerne senest en uge førend generalforsamlingen.

Til de forslag, der fremsættes på generalforsamlingen, kan stilles ændringsforslag.

 

 

 

6. Ekstraordinær generalforsamling:

 

Bestyrelsen kan på et hvilket som helst tidspunkt indkalde medlemmerne til en ekstraordinær generalforsamling, og bestyrelsen skal på foranledning af mindst ¼-del af medlemmerne indkalde til en ekstraordinær generalforsamling.

Indkaldelsen til den ekstraordinære generalforsamling skal ske skriftligt til hvert medlem med mindst 14 dages varsel, og i indkaldelsen skal angives tid og sted for generalforsamlingen samt dagsorden for denne.

 

Indkaldelse kan ske elektronisk.

 

 

7. Stemmeret og fuldmagt:

 

Alle ejerlejligheder med undtagelse af ejerlejlighed nr. 1 har 2 stemmer på generalforsamling.

 

Ejerlejlighed nr. 1 har for del a – i 22 stemmer. Såfremt ejeren af ejerlejlighed 1 ønsker yderligere opdeling af denne med salg for øje, sker dette for ejerens egen regning.

 

Ved evt. videreopdeling af ejerlejlighed nr. 1 skal ejerne af de videreopdelte ejerlejligheder fortsat have 22 stemmer til sammen.

 

Efter opdelinger vil restaurationen have 7 dele (14 stemmer) og de 8 lejligheder 0,5 del hver. (1 stemme)

 

Ejerlejlighed nr. 1 er tillagt 2 byggeretter (2 dele / 4 stemmer) indtil der sker udnyttelse af byggeretterne. Delene / stemmerne følger hver af byggeretterne med 1 del svarende til 2 stemmer, som fragår restaurationens 7 dele (14 stemmer) i tilfælde af udnyttelse af en eller begge byggeretter.

 

Vedtægternes bestemmelser herunder tinglysning af sikkerhedsstillelse for mellemværende med ejerforeningen skal gælde for de nyopdelte ejerlejligheder i lighed med de nuværende medlemmer af ejerforeningen. Omkostninger til sikkerhedsstillelse afholdes af den enkelte ejer.

 

Såfremt ejerlejligheden ejes af flere, udøves stemmeretten i fællesskab, idet flere ejere betragtes som ét medlem i relation til stemmeret i ejerforeningen.

Stemmeretten kan udøves af et medlems ægtefælle eller samlever ifølge skriftlig fuldmagt.
 
Stemmeretten kan udøves ved meddelelse af fuldmagt til et andet medlem eller dennes ægtefælle/samlever, men der kan ikke stemmes ved fuldmagt fra mere end ét andet medlem. Der kan ikke meddeles fuldmagt til både et medlem og til dennes ægtefælle/samlever.

 

Afstemning sker ved håndsoprækning, medmindre blot et medlem forlanger skriftlig afstemning.

 

 

8. Dirigent og referent:

 

Generalforsamlingen vælger selv sin dirigent og referent, som ikke behøver at være medlemmer af ejerforeningen.

Der udarbejdes et referat af forhandlingerne, og dette underskrives af dirigenten og formanden for bestyrelsen og udsendes senest 14 dage efter generalforsamlingens afholdelse til hvert medlem.

 

 

9. Bestyrelsen:

Bestyrelsen består af formanden, der vælges direkte på generalforsamlingen samt 4 yderligere medlemmer.

 

Valgbare som medlemmer af bestyrelsen er i øvrigt  kun ejerforeningens medlemmer eller disses ægtefæller/samlevere.

 

Endvidere vælges 1 eller 2 suppleanter for bestyrelsen.

Formanden vælges for ét år ad gangen. Genvalg kan finde sted.

De øvrige medlemmer af bestyrelsen vælges for 2 år ad gangen, idet de medlemmer, der opnår færrest stemmer ved første valg af foreningens bestyrelse afgår efter 1 år. Genvalg kan finde sted.

Suppleanter vælges hvert år. Genvalg kan finde sted.

 

Såfremt formanden fratræder sit hverv i en valgperiode, vælger bestyrelsen efter tiltrædelse af suppleanten en ny formand, der fungerer indtil ny formand vælges enten på en indkaldt ekstraordinær generalforsamling eller på den følgende ordinære.

Medlemskab af bestyrelsen ophører ved medlemmets afhændelse af sin ejerlejlighed og for ægtefæller/samlevere gælder endvidere, at medlemskab ophører i tilfælde af, at samlivet med medlemmet ophører.

 

Ved salg fratrædes bestyrelsesposterne.

 

 

10. Bestyrelsens opgaver:

Bestyrelsen forestår ejerforeningens administration, og det påhviler bestyrelsen på god og forsvarlig vis at drage omsorg for foreningens anliggender, herunder påse at god skik og orden overholdes på foreningens område, at der sker betaling af fælles udgifter, tegning af nødvendige og sædvanlige forsikringer, renholdelse, uopsættelige vedligeholdelses- og reparationsarbejder samt i øvrigt fører de beslutninger ud i livet, som generalforsamlingen har truffet.

Bestyrelsen har ansvaret for, at der føres et forsvarligt regnskab over fællesskabets indtægter og udgifter, herunder de af medlemmerne afkrævede bidrag til fællesudgifter.

Bestyrelsen sørger for, at der udarbejdes budget og årsregnskab for ejerforeningen.

Bestyrelsens møder tilvarsles af formanden, så ofte dette findes nødvendigt.

De øvrige medlemmer af bestyrelsen kan endvidere kræve afholdelse af bestyrelsesmøde.

Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mere end halvdelen af den samlede bestyrelse er til stede. Beslutninger træffes ved simpel stemmeflerhed efter antal, og ved stemmelighed er formandens stemme afgørende. Der kan stemmes ved fuldmagt.

For afholdte bestyrelsesmøder udfærdiges et referat, der underskrives af de bestyrelsesmedlemmer, som har deltaget i mødet. Referatet af bestyrelsesmøderne udsendes til ejerforeningens medlemmer inden 14 dage efter mødets afholdelse. Udsendelse kan ske elektronisk.

 

 

11. Tegningsregel:

Foreningen tegnes af formanden for bestyrelsen i forening med et medlem af denne eller af fire bestyrelsesmedlemmer i forening.


Bestyrelsen kan meddele prokura.

 

 

12. Årsregnskab og revision:

Ejerforeningens regnskabsår er kalenderåret.

         
Ejerforeningens regnskab revideres af den revisor, der vælges på generalforsamlingen. Revisionen skal udføres i overensstemmelse med god revisorskik og regnskabet skal påtegnes af revisor.


Der sker nyvalg af revisor hvert år, samt af evt. suppleant. Genvalg kan finde sted.



13. Særskilt og fælles vedligeholdelse:

Den fælles vedligeholdelse omfatter al vedligeholdelse, opretning og fornyelse af fælles bygninger, el-, vand-, telefon- , antenne- og afløbsledninger udenfor de enkelte ejerlejligheder, badebro, veje, søer og udendørs fællesarealer i øvrigt, hvortil der ikke er knyttet en  eksklusiv brugsret.

Restaurantdel/hotel på matrikel 188AC har ikke kørende færdselsret til vejen Kongsnæsparken, og vejen skal derfor holdes effektivt afspærret mellem feriehusene og restaurantdel på matr. Nr. 188AC.

 

Vedligeholdelse af Jernbanestien frem til restaurant og ferielejligheder varetages af lejlighed nr. 1 del a – i ligesom de afholder alle udgifter i forbindelse hermed.

          Vedligeholdelse af vejen Kongsnæsparken fra skellet mellem matr.nr. 188AD og 188AC og frem til afspærring mellem restaurant og feriehuse varetages ad de medlemmer af ejerforeningsmedlemmer lejlighed 2 -11 og 16 – 21.

 

Vedligeholdelse af vejen Kongsnæsparken fra Kongsnæsvej frem til skellet til matr.nr. 188AC er fællesvej og udgifter til vedligeholdelse ifølge vejdeklarationen afholdes for 50% af lejlighed 2-11 og 16-21.

 

Den enkelte ejerlejlighedsejer vedligeholder selv sin ejerlejlighed såvel ud- som indvendigt, herunder af installationer i denne.

 

Der må ikke foretages forandringer, herunder af materialer og farveskift af ejerlejlighedens ydre eller opsættes tv-antenner eller paraboler.


Bestemmelsen i stk. 4 kan kun ændres med tilladelse fra bestyrelsen.

 

 

14. Egne udgifter og fællesudgifter:

         

Hver ejerlejlighed afholder egne udgifter til el, vand, vandafledning, skorstensfejer, fællesantenne, forsikring, ejendomsskat, renovation o. lign  samt udgifter ved udlejning.

 

Ejerforeningens udgifter dækkes via bidrag fra medlemmerne, idet medlemmernes bidrag beregnes efter tinglyst fordelingstal. Bestyrelsen indstiller på generalforsamlingen forslag til størrelsen af bidrag i forbindelse med fremlæggelse af budget. Beslutningen om størrelse af medlemmernes bidrag vedtages på generalforsamling efter med simpelt stemmeflertal. Såfremt der måtte opstå behov herfor, kan bestyrelsen i løbet af året træffe beslutning om ændring af bidraget.

 

Bidraget erlægges senest 14 dage efter generalforsamlingens/bestyrelsens beslutning og  ved manglende betaling fremsender foreningen første rykker med 7 dages betalingsfrist. Såfremt betalingen stadig udebliver fremsendes anden rykker med et gebyr 500.- pr enhed, hvor betalingen er udeblevet. Hertil kommer beregning af en rente på 8 % p.a. fra udsendelse af første rykker.


15. Hæftelse:

For foreningens forpligtelser overfor tredjemand hæfter ejerforeningen med sin formue.

16. Eksklusion:

Såfremt en ejerlejlighedsindehaver groft forsømmer sine forpligtelser til at foretage fornøden ren- og vedligeholdelse af ejerlejligheden, det areal, hvortil der er tillagt eksklusiv brugsret eller i øvrigt er til væsentlig gene for de øvrige lejerlejlighedsindehavere, kan vedkommende, efter at være blevet givet et skriftligt varsel, som ikke efterkommes inden for en af bestyrelsen fastsat frist, ekskluderes af foreningen ved bestyrelsens beslutning.

 

Sker der gentagne overtrædelser, der medfører nødvendig skriftlig advarsel, kan medlemmet gives et varsel om, at såfremt vedkommende på ny giver anledning til skriftlig påtale, vil vedkommende være at ekskludere.

Bestyrelsens beslutning kan efter at være meddelt det pågældende medlem, af denne, fordres indbragt for en ekstraordinær generalforsamling ved skriftlig fremsættelse af krav herom senest 8 dage efter, at medlemmet modtager skriftlig meddelelse om den stedfundne eksklusion.

Anmodningen fremsendes ved anbefalet brev til bestyrelsens formand.

Eksklusionen har den retsvirkning, at vedkommende er forpligtet til omgående at fraflytte sin ejerlejlighed. Fraflytter det ekskluderede medlem ikke ejerlejligheden, kan ejerforeningen lade det misligholdende medlem udsætte ved en umiddelbar fogedforretning.

Ejerforeningen er herefter berettiget til at lade ejerlejligheden sælge for ejerlejlighedsindehaverens regning til bedst opnåelig pris efter indhentet salgsforslag fra 2 ejendomsmæglere, hvoraf det ekskluderede medlem udpeger den ene, og ejerforeningen den anden. Foretager det ekskluderede medlem ikke udpegningen af en ejendomsmægler inden en af formanden for bestyrelsen fastsatte frist, udpeger ejerforeningen også denne ejendomsmægler.

Såfremt der er en væsentlig forskel mellem de 2 ejendomsmægleres værdiansættelser af ejerlejligheden, er ejerforeningen berettiget til at indhente yderligere en mæglervurdering, førend ejerlejligheden udbydes til salg.

Ejerforeningen er berettiget til for det ekskluderede medlems regning, at foretage fornøden istandsættelse m.v. af ejerlejligheden og rådighedsarealet, såfremt dette er nødvendigt for et gunstigt salg af denne.
Enhver udgift, som er en følge af den stedfundne eksklusion, afholdes af det ekskluderede medlem.

 

 

17. Ejerlejlighedens benyttelse og udlejning:

Ejerlejlighederne nr. 2- 11 og 16-21 er omfattet af sommerhusloven, og må kun benyttes i overensstemmelse med de heri gældende regler.

 

Ejerlejlighederne nr.  1 er underlagt reglerne i lov om restaurations – og hotelvirksomhed og må kun benyttes i overensstemmelse hermed. Ophævelse af bestemmelserne i stk. 2 kan kun ske med Guldborgsund Kommunes godkendelse.

 

 

18. Ordensforskrifter:

Ethvert medlem og enhver bruger af en ejerlejlighed skal efterkomme de bestemmelser, der af generalforsamlingen fastsættes i en ordensforskrift for området.

 

 

19. Eksklusiv brugsret:

 

Ejerlejlighederne er tillagt en eksklusiv tidsubegrænset brugsret med vedligeholdelsesforpligtelse til den del af det udvendige fællesareal, der er beliggende ud for ejerlejlighederne opført som terrasse eller indgangsparti som en naturlig del af ejerlejlighederne. Ejerforeningen kan dog opsige brugsretten med et varsel på 30 år.

 

Opsigelsen af brugsretten skal afgives samlet overfor alle brugsberettigede.

         

Efter brugsretsperiodens udløb tilkommer brugsretten samtlige ejerlejligheder på tilsvarende vis som for andre fællesarealer.

 

Det er ikke tilladt den brugsberettigede uden ejerforeningens og evt. kompetent offentlig myndigheds godkendelse at opføre selvstændige bygninger, tilbygninger, læhegn eller beplantning, der vil hindre udsynet til Grønsund/søen. Der kan dog opsættes pileflethegn såvel på som omkring det eksklusive brugsareal i en max højde af 90 cm., ligesom tilplantning af brugsarealet er tilladt med vækster, hvis sluthøjde ikke overstiger 110 cm.

 

Bestemmelsen i stk. 4 kan kun ophæves med Guldborgsund Kommunes godkendelse.

 

Opsatte pileflethegn skal så vidt muligt være ensartet for alle ejerlejligheder.

 

 

20. Medlemmernes sikkerhedsstillelse overfor ejerforeningen:

Nærværende vedtægt tinglyses med første prioritets panteret i hver enkeltbeboelsesejerlejlighed samt i erhvervsejerlejligheden for et beløb stort kr. 43.000,00 til sikkerhed for ethvert tilgodehavende, som ejerforeningen måtte få hos det pågældende medlem, og som kan tilskrives vedkommendes medlemskab af ejerforeningen.

Udskrift af ejerforeningens regnskab og budget skal i tilfælde af retsforfølgning være tilstrækkeligt bevis for gældens størrelse og forfaldstidens indtræden, og den pantstiftende bestemmelse skal have samme karakter og funktion som et skadesløsbrev, således at det kan danne grundlag for foretagelse af udlæg i medfør af retsplejelovens § 478 stk. 1 nr. 6.

         
For skyldige beløb gælder rentelovens bestemmelse om forrentning og gebyrer.

Panteretten respekterer de byrder og servitutter, der er lyst på de enkelte ejerlejligheder på det tidspunkt, hvor panteretten tinglyses.

 

 

21. Påtaleret:

Påtaleberettiget er ejerforeningen ved dennes bestyrelse, enhver ejerlejlighedsejer under foreningen, hjemstedkommunen samt anden kompetent myndighed.

 

 

22. Tinglysning:

Nærværende vedtægt begæres tinglyst såvel servitutstiftende som pantstiftende forud for anden pantegæld for kr. 43.000,00 på ejendommen matr.nr. 188 AC Stubbekøbing Markjorder ejerlejlighed 1- 11 og 16-21.

         

Med hensyn til byrder og servitutter henvises til tingbogen.

 

         

Således vedtaget på ordinær generalforsamling d. 17.10 2014.

 

Godkendt på bestyrelsesmøde den 17.10 2014


Bestyrelse:


Bjarne Thorup

Jette Nagel                                

Bo Jørgensen

Vagn Lollike

Jesper Mott       


Der foreligger et underskrevet eksemplar af ovennævnte vedtægter dateret 17.10.2014.